2015:  Mont-de-Marsan naar Roncesvalles

27-05-2015

Verslagen 18 t/m 24 mei 25 t/m 31 mei
Voorjaar 2015: De laatste keer dat we over de Camino liepen zijn we geŽindigd in Mont-de-Marsan terwijl we eigenlijk naar St. Jean-Pied-de-Port hadden willen lopen, de plaats waar we in 2007 aan de Camino zijn begonnen. Vorig jaar is er niets van gekomen om de route van 2013 af te maken, dan maar dit jaar, dachten we. Na wat puzzelen hoe we zo voordelig mogelijk in Mont-de-Marsan komen, blijkt dat Transavia niet meer op Biarritz maar wel op Bergerac vliegt en dat de SNCF een treinverbinding zonder reservering heeft naar Mont-de-Marsan
Na onze startdatum te hebben bepaald hebben we 21 april bij Transavia een vlucht op 18 mei naar Bergerac-RoumaniŤre Airport geboekt. Vandaar gaan we met de trein naar Mont-de-Marsan waar we bijna vier uur over zullen doen. De bedoeling is een slaapplaats te reserveren bij onze laatste slaapplaats van twee jaar geleden om de volgende dag te beginnen met onze wandeling over de Camino. 
Het plan is o.m. het stuk hoge route na St. Jean-Pied-de-Port te lopen dat op de eerste tocht in 2007 wegens sneeuw was afgesloten.
naar begin pagina

21 April
: De reis is vandaag geboekt. We vertrekken 18 mei om 12:50 vanaf  Rotterdam The Hague Airport met Transavia naar Bergerac, verwachte aankomsttijd 14:20. De eerstkomende trein naar Mont-de-Marsan vertrekt om 16:32. Na een treinreis van bijna 4 uur hopen we dan even na achten  in Mont-de-Marsan aan te komen. Als het goed is worden we daar opgehaald door iemand die voor ons de sleutel heeft waar wij die avond slapen.

naar begin pagina