18 september, 2016

25 Mei 26 Mei 27 Mei 28 Mei 29 Mei 30 Mei 31 Mei


25 Mei: Zijn in St. Jean-Pied-de-Port en slapen bij dezelfde dame waar we ook op onze eerste tocht in 2007 hebben geslapen.

26
Mei
: Over de GR65 gaan we via Hountto richting Orisson, een refuge op de hellingen van de berg. 'Vandaag een zware' tocht sms ik naar Dick. We lopen, nou ja lopen, het is behoorlijk klimmen, de berg op en het is mistig, dus weinig te zien. We besluiten in Orisson te blijven slapen. 
We vatten het plan op door te lopen naar Pamplona, vandaar met de bus terug te gaan naar St. Jean-Pied-de-Port, vervolgens met de trein naar Bergerac en dan zaterdag of zondag met Transavia naar huis te vliegen. 


Refuge Orisson


Transavia blijkt echter niet op zaterdag maar wel op zondag vanaf Bergerac naar Rotterdam te vliegen. Het wordt dus zondag. Het geeft ons wel wat meer tijd om het vliegtuig te halen. 
Even later krijgen we bericht: 'Vlucht is geboekt, vertrektijd Bergerac zondag om 15:40 uur, aankomst Rotterdam 17:15'.

27
Mei
:

28 Mei: Het slapen in Roncesvalles was helemaal niks, te veel mensen, te groot. Vandaag zijn we onderweg naar Zubiri, een plaatje zo'n 15 km voor Pamplona. 

29 Mei: Als we in Pamplona aankomen gaan we direct op zoek naar de bus naar St. Jean-Pied-de-Port , hoeven we dat de volgende dag niet meer te doen.

30 Mei: Na een lange reis met bus en trein komen we 's avonds in Bergerac aan en nemen een hoteltje.

31 Mei: We hoeven pas aan het begin van de middag op het vliegveld te zijn en aangezien het vliegveld vlak bij de stad ligt besluiten we naar het vliegveld te lopen. De vlucht verloopt voorspoedig en we worden in Rotterdam door Dick opgehaald en thuis getrakteerd op heerlijke asperges.