2007: St. Jean-Pied-de-Port - Santiago de Compostela: week 3

02-02-2014

16 April 17 April 18 April 19 April 20 April 21 April 22 April
Maandag 16 April (-> Burgos)
Vandaag thuis verder gegaan met het opruimen van de composthoop en de gevonden troep naar de vuilstort in Delft gebracht. 's Avonds bij Bob en Ria gegeten. Ria had ook Hans Mesing uitgenodigd die de uitnodiging echter straal vergeten was.  

Vandaag geen bericht vanuit Spanje. (Ze zijn op weg gegaan naar Burgos: foto's 2737, 2761, 2755, 2750, 2741, 2724)

Dinsdag 17 April (Rustdag in Burgos)
Gerda en ik zitten in Burgos voor de kathedraal in de zon. Gisteren hebben we behoorlijk veel gelopen, zo'n 29 km, ik was daarna "dood". Afgelopen nacht geslapen in de auberge. Het plan was in een plaats voor Burgos te slapen maar hebben de uitgezochte slaapplek niet kunnen vinden. We zijn nog een beetje stuk van gisteren, nemen een rustag en hebben voor vanavond dan ook maar een leuk oud hotelletje in de buurt van de universiteit genomen. Hebben een kathedraal bezocht waar een mis met allerlei paters gaande was maar waar we desondanks bijna in slaap vielen. Gaan nu Burgos bekijken en dan morgen weer door. 

We komen een beetje bij. Wat ons das omdeed was het klooster van die pater met de soep in St. Juan de Ortega. Ruimte zat maar alleen koud water, de jongelui zijn dan ook maar verder getrokken. Dus geen heerlijke warme douche na het lopen, geen verwarming, 's nachts werd alles klam en vochtig, je slaapzak, je dekens, alles. 
De pater begon 5 minuten te vroeg met de mis en was na een kwartier al weer klaar. In het klooster kregen we knoflook soep, ik vond het niet te vreten, maar goed, het is eten. We sliepen wel voor niets maar hebben toch maar €10 gedoneerd.
De kerken zijn ontzettend mooi, er wordt veel opgeknapt, veel kalksteenmuren zijn weer mooi wit. 


Woensdag 18 April (-> Hornillos del Camino)
We trekken verder en hebben in het dorp waar de anderen hadden geslapen, iets gedronken. De rest is verder getrokken maar Gerda en ik nemen vandaag rust en hopen de Française en de Belgische te ontmoeten die het boekje van Gerda zouden meenemen. Ik probeer Dick te bellen, er is wat geruis, ik zeg "hij doet het niet" wat wordt gevolgd door een onverstaanbare Spaanse dame. Dus voor vandaag geen verslag naar het thuisfront.

Vandaag voor het eerst Pascal ontmoet die buiten slaapt. Sarah, de Duitser uit Leipzig, heeft heerlijk voor ons gekookt.


Donderdag 19 April (-> Castrojeriz)
Gerda heeft zitten computeren, ineens was het bericht weg en ze hoopt maar dat het bericht is verstuurd. Zitten nu in Castrojeriz in de zon op een berg. We zijn moe maar na een douche gaat het een stuk beter. Hebben genoten van de mooie tocht. 
Stratenmakers maken fraai straatsierwerk
Vrijdag 20 April: (-> Boadilla del Camino)
Zijn aangekomen in Boadilla del Camino. Er is in het dorp niets, wel een prachtige kerk met 4 ooievaarsnesten.  Er rijdt,  net als in Frankrijk, een auto rond waar je wat etenswaren kunt kopen. 

De auberge ziet er fantastisch uit. Door een grote, onooglijke houten deur waar je niets aan ziet kom je in een mooie tuin met een zwembadje, een bar en een slaapvertrek met goede bedden. Om 7 uur wordt er gegeten, bereid door de vrouw des huizes.


 


Ooievaarsnesten hoog op de kerktoren.

De bedden worden door de Duitse eigenaar in orde gemaakt.

Juliette hangt de was te drogen.


Zaterdag 21 April (-> Villalcazar de Sirga)

's Ochtends vroeg weer op weg.

Een duiventil midden in het veld.

Elize

Roger

Als we aankomen in Villalcazar de Sirga en we wat willen gaan eten is er nergens plaats, alle restaurants zitten stampvol met leden van de Tempeliers. Busladingen vol!

(Foto Gerda P42..160)Zondag 22 April
(-> Calzadilla de la Cueza)
Lopend langs graanvelden en over een rotweg met keien, zijn we in Calzadilla de la Cueza aangekomen waar we zullen overnachten. 
We zijn nu precies halverwege, het gaat behoorlijk voorspoedig.


Slapen bij de Braziliaan in Calzadilla de la Cueza
 

naar volgende pagina