2007: St. Jean-Pied-de-Port - Santiago de Compostela: week 2

02-02-2014

9 April 10 April 11 April 12 April 13 April 14 April 15 April
Maandag 9 April (-> Los Arcos)
zitten nu volgens mij in Los Arcos. Hadden vandaag een goede dag, alhoewel er geen eind kwam aan de modder. De refugiť waar we slapen wordt beheerd door Vlamingen. 
Krijg een e-mail van Riet Noort:
"Lieve Gerda en Hennes,
Proficiat met wat jullie bereikt hebben.Als ik het goed inschat komen jullie morgen in Logrono aan.Ik hoop dat jullie inmiddels mooi weer hebben,gedroogde modder zegt wel iets,dat het weer beter is.Wel fijn dat jullie er zo zin in hebben.Vandaag prachtige vergezichten.Ik had hier een mooi onderkomen,dus ik hoop dat jullie het nog beter krijgen.
Het is hier schitterend weer,morgen gaan we naar de bollen bij Noordwijk.De club is aanzienlijk kleiner nu jullie er niet zijn. Anny Zalm heef wat last van haar lies en moet ook verstek laten gaan.Gerda,als ik naar Hennes een sms stuur stuur ik er ook een naar jou.Ik heb met Pasen veel geleerd over de sms en ik krijg er lol in.Houdt jullie goed en blijf er plezier in hebben,Groetjes Riet."

(hennes002.amr, 6:01)


De eenzame wandelaarster
Dinsdag, 10 April (-> Viana)
's Ochtends onderweg zien we aan de kant van de weg een oud tafeltje met twee parasols. Op het bord "Sellado los Peregrinos Felisa". We kunnen hier dus stempelen. De vrouw die dit beheert stempelt onze pas met een speciaal oud stempeltje als bewijs van aankomst op dit punt van de route. Ze telt de pelgrims en je kan koffie bij haar drinken. Dit doen we ook. 

Noot: Tijdens een van de vele terugkijk en redigeer sessies in 2013 kom ik een verhaal tegen in de Jacobsstaf: "Hoe de Spaanse Maria wereldberoemd werd" door Helen Albada, Jacobsstaf, september 2013, dat gaat over deze stempelplaats.

's Avonds stuur ik Dick een sms: "Hier mooi, rode armen, links meer en nek. Nu in Viana morgen meer, anders geen slaapplek navarra".Koffie en stempelen bij Felisa
Woensdag 11 April (-> Navarrete)
Babet heeft 's avonds Dick gebeld. Of Abke koffie kan komen drinken. Uiteraard kan dit maar hij vertelt wel dat hij om half negen wil gaan tennissen. Babet komt mee, ze heeft gisteren haar beugel gekregen en moet daar nog behoorlijk aan wennen, het is nog wat pijnlijk, zeker 's nachts. Overdag heeft Dick wat in de tuin gewerkt en is begonnen met het opruimen van de rotzooi achter de garage. 

's Avonds stuur ik Dick mijn antwoord op zijn sms: "de was buiten, enig ik hou van je gaat goed Zijn in navarrete h".
Donderdag 12 April (-> Azofra)
Hennes belt 's ochtends vroeg (hennes003.amr): "Prachtige ochtend, lopen nu een uur, lopen tussen wijngaarden en olijfbomen, tot nog toe fantastisch weer, 's avonds regen maar dan waren we al binnen, dus, we boffen. Leuk van die was! Zijn in Azofra, 23 k.m. gelopen. 's Avonds het verslag over de afgelopen dagen bijgewerkt aan de hand van de smsjes en de - opgenomen - telefoongesprekken.


Vrijdag 13 April(-> Santo Domingo de la Calzada
Vertrek uit Azofra met regen, niet echt lekker wandelweer


Zaterdag 14 April
Geen verslag.

 

Zondag 15 April
(-> San Juan de Ortega)
We zijn nu in St. Juan Ortega en hebben bij de pater de speciale soep met knoflook gegeten. De slaapplaats is behoorlijk Spartaans en er is geen warm water. Met nog 6 anderen blijven wij hier toch maar slapen, de rest is doorgelopen.

Vandaag de kaart van Annie Zalm met de opmerkingen van de anderen ontvangen. 

 

Naar volgende pagina