06-12-2019

Ergens begin 2007 kreeg ik van mijn jongste zus Marion een genealogie overzicht van de familie van mijn moeders zijde, de familie Hendriks. Enige dagen later werd ik door mijn nicht Veronica 't Hart-de Kleijn gecorrigeerd, zij had de gegevens uitgezocht en naar Marion verstuurd die het vervolgens naar mij had doorgezonden. Bij deze! In ieder geval, de informatie van Marion heeft mij er toe aangezet dit alles in een meer presentabele vorm te gieten. Wat je op de volgende pagina's ziet is een versie met nog veel onvolkomenheden en tekortkomingen. 

Schoonzoon Rob Keijzer stuurde een e-mail met een link naar een filmpje van de brand anno 1936 in de winkel van kapsalon "Maison Geels" in Alkmaar, op de hoek Hekelstraat en het Verdronkenoord (nu een shoarma snackbar). We zien brandweercommandant Ringers ter plekke arriveren en ook de burgemeester neemt een kijkje. De relatie van "Maison Geels" met mijn familie is mij echter (nog) niet bekend. 

Mijn grootvader startte in 1926 in Hilversum een tweede distilleerderij waar zijn zoon onder de hoede van zijn vader de leiding kreeg. Voor meer informatie over het bedrijf zie Geels Distilleerderij.
De stamboom van de familie Geels gaat terug tot Antonij Geels, geboren in de tweede helft van 18-e eeuw en getrouwd met Doortje Klaase Keele. De lijn van de familie Hendriks, gaat momenteel vijf generaties terug tot Hendrik Hendriks, geboren n.a.w. aan het eind van de 18-e eeuw en getrouwd zijnde met Johanna Hestre.   
Op deze foto, genomen in juni 1944, zit ik bij mijn moeder.

Van de familie Slomp ontving ik de foto van een "Geels Oude Poorter"
Sinds ik ben begonnen met onze geschiedenis heb ik van diverse en vaak onverwachte kanten aanvullende informatie toegestuurd gekregen. Hiervoor wil ik iedereen van harte bedanken.

Dick Geels

 

In de overzichten worden de volgende symbolen toegepast:

Symbool Betekenis
terug naar vorige generatie
naar volgende generatie
naar top van de pagina
Een aantal links werkt - nog - niet juist. Hier wordt echter aan gewerkt. 
Aanvullingen, op- of aanmerkingen zijn zeer welkom, m: +31650253289