2011: Cahors - Limoges, week 3

02-02-2014

30 mei 31 mei 1 juni 2 juni 3 juni 4 juni 5 juni 6 juni
Ma 30 mei
Als we vertrekken van de boerderij La Trombla moeten we eerst terug naar Néret. "Jullie kunnen door het land en dan onder een draad door en dan gewoon verder lopen" wordt gezegd. We besluiten toch maar deze hint niet op te volgen.
We lopen eerst lekker langs velden, bramen e.d. Onderweg zijn de rollen verdeeld, de een leest de route uit het boekje, de ander houdt de aanwijzingen in de gaten. Soms gaat het toch nog mis. Bij de opdracht "alsmaar rechtdoor" blijkt na 4 km lopen dat we al na 900 meter linksaf hadden gemoeten en moesten toen minstens weer 4 km terug. Dan is het goed balen, zeker omdat het alsmaar warmer werd.
Onderweg passeren we een vliegveldje en ik peins of Dick misschien even komt aanvliegen. We lopen veel over wegen wat niet zo goed voor de rug en zwaar voor het lijf is

La basilique Saint-Jacques in Neuvy-St. Sépulchre

Aangekomen in Neuvy-St. Sépulchre ontmoeten we in een cafeetje 4 wielrenners uit Groenlo die op weg zijn naar Santiago de Compostela. Dat geeft nog even wat gezelligheid want net als voorgaande dagen, we komen nagenoeg niemand tegen dus een beetje afleiding is zeer welkom.

We zitten in onze gîte, samen met een Engelsman, als Dick belt. We zouden in een chambre d'hôte gaan slapen maar de Engelsman die we tegenkwamen verwijst ons naar Relais de la Veille, een slaapgelegenheid met 10 bedden en heel schoon. Ook hier is nog geen hond geweest.
We doen boodschappen, maken iets lekkers klaar, gebakken aardappelen, maar hebben geen olie. De Engelsman wel en hij heeft ook wijn. Hij woont in Brussel, is ca 55 jaar oud, heeft 4 dagen in het ziekenhuis gelegen en blijft nog 2 dagen hier.

Onder het eten begint het te onweren, daarna blijft het zwaar bewolkt. Van een plastic zak maak ik een provisorische regencape, je kan niet weten.
Hebben nu zo'n 275 km gelopen.

Di 31 mei
Na een prachtige tocht komen we in Gargilesse. Kwamen weer helemaal in de oude sfeer. 
Van Dick hoor ik dat de teruggestuurde regenkleding is aangekomen.

Wo 1 juni
Slapen vannacht in Crozant.

Do 2 juni
Na een best pittige tocht over 24 km komen we aan in La Souterainne. De hele dag was het bewolkt maar daardoor niet te warm, het was zelfs een beetje fris: ideaal loopweer. Het landschap is mooier dan waar we de afgelopen dagen hebben gelopen. Dat maakt het lopen veel leuker maar ook wel zwaarder.

Voor vannacht een chambre d'hôte geboekt dat door Engelsen wordt gerund. Overal liggen mooie houten vloeren en het is fraai ingericht met o.a. een ouderwets, ijzeren ledikant zo een als waarin Maartje vroeger sliep (en nu in de garage staat) en een mooie, ouderwetse lederen fauteuil.

Het wordt chique eten vanavond, beneden wordt de tafel prachtig gedekt o.a. met heel fraaie wijnglazen.

Vr 3 juni Verslag nog niet gemaakt

Za 4 juni
Het plan is naar Limoges te gaan, daar een hotelletje te nemen en dan maandag vanuit Limoges met de trein naar Châteauroux. Niet wetende of Limoges gehaald zou worden maar toch zeker wel Châteauroux is deze plaats als vertrekstation voor de reis naar huis gekozen.
 
Zo 5 juni
Geen nieuws uit Frankrijk.
 
Ma 6 juni
Limoges is bijna gehaald en de intentie is dan ook om vanuit Limoges de trein naar Châteauroux te nemen en daar op de TGV naar Parijs te stappen.

Om 16:45: een smsje naar Dick: "nog 1 u dan P. Delft 21.24". We komen eraan.