2010: Cahors naar St. Jean-Pied-de-Port 02-02-2014

Na in 2007 gelopen te hebben van St. Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela en in 2008 van Le Puy-en-Velay naar Cahors begon dit jaar de loopkoorts bij ons weer op te steken om het ontbrekende stuk tussen Cahors en Le Puy-en-Velay te gaan lopen. De knoop was snel doorgehakt en 12 mei zijn wij, Hennes en mijn loopmaatje Gerda, de benodigde treinkaartjes gaan kopen.

Na een aantal trainingsessies met steeds zwaardere bepakking stappen wij donderdag 20 mei om 08.33 in Delft op de trein om na een voorspoedige reis om19:10 uur in Cahors aan te komen. Voor de eerste nacht hadden we thuis alvast een slaapplaats geboekt, een zorg minder. Of we St. Jean-Pied-de-Port halen is van latere zorg, we zien wel..

De bedoeling is de GR 65 (zie GR 65 in kaart) te lopen die vanaf Cahors via o.a. Moissac, La Romieu, Condom, Eauze, Manciet en Aire-sur-L'Adour naar St. Jean-Pied-de-Port loopt en ca 400 km lang is.

We haalden het want dinsdag 8 juni staan we voor de poort van St. Jean-Pied-de-Port en zijn de volgende dag om even over zeven 's avonds weer thuis, de tocht zit erop.