2008: Le Puy-en-Velay - Cahors, week 4 02-02-2014
16 Juni 17 Juni          
Maandag 16 juni
Na 17 km in de regen te hebben gelopen, zijn we nu in Cahors en bel ik mijn verslag door. Het hoost en moeten schuilen tot het een beetje droog wordt om naar ons logement te kunnen. Ons doel is bereikt en ook de treinreis naar huis is geregeld. Morgenochtend even over 08:00 uur vertrekken we, moeten dan een tijdje in Parijs wachten en zijn dan morgenavond om ca tien uur in Delft. 
De mail die die gisteren naar Dick heb verstuurd blijkt niet te zijn aangekomen, vermoedelijk heb ik een verkeerd emailadres gebruikt, er was daar wat onduidelijkheid over. Dick legt uit dat het bericht n.a.w. nog in de outbox staat en weer opnieuw verstuurd kan worden met het juiste adres.

De tocht vandaag was mooi maar regen, regen, regen. Er is ook een grote groep Fransen die steeds in chambre d'hôtes slapen maar nu bij ons in de gîte overnachten. Het is hun laatste dag en de flessen champagne staan gereed. 
We slapen weer in een soort klooster, de keuken is wat vuil maar de bedden en de douches zijn schoon. Terwijl ik bel houdt het op met regenen, het plenst weer!

Het is me toch gelukt de email met het verslag van gisteren terug te krijgen en te versturen:

"Ha, Dick hier nog even een bericht . wij zijn  nu in Mas de Vers nog 17 km en wij hebben ons doel bereikt Cahors. Het ging vandaag heel goed, trouwens het lopen is geen probleem geweest. En klimmen!!  de weg vinden, de goede route, niet zodra je rood ziet die ook nemen omdat er meer rood _wit markeringen zijn en nu ik het nieuwe boekje heb gekocht en steeds  aanstreep wat we gehad hebben gaat het prima. verder moesten we ook erg wennen aan grote groepen die een paar dagen vakantie hebben en lopen en of rijden , dan afspreken ,de auto vol eten en ergens picknicken heel gezellig maar geen rugzak, alles in de auto en wie moe is rijdt weer een stukje mee. de grote drive van Santiago halen is er niet, elk jaar lopen zij een stukje.trouwens dat was ook wat ik miste. Wel is iedereen even aardig en behulpzaam. Wij logeren nu bij een jong echtpaar waarvan hij het huis erg leuk heeft verbouwd, zij heeft heerlijk gekookt: uiensoep, lasagne met courgette zalm en pruimentaart met kokos toe.De was droogt voor het eerst in de trommel en er is internet zonder klok.Morgen dus de laatste tocht en zien of we al met de trein mee kunnen. Zo niet dan gaan we gewoon op het station in Parijs liggen. We hebben tenslotte al in een Paardenstal gelegen, in een losse toren, in het huis vol lappen en kleuren,een villa en nu dus hier, rust. De bloemen zijn prachtig en ik heb weer wat uitgestoken voor bij ons, proberen. Het loopweer is ook geweldig, alleen de zon moet je zoeken. Lieve schat, tot gauw. Hennes."

Dinsdag 17 juni
Om 6 uur staan we op, de terugreis gaat beginnen. We ontbijten in de ongezellige eetzaal van de gîte en moeten de koffie zelf opwarmen in de magnetron. Na het ontbijt gaan we op weg naar het station en stappen even voor half acht in de trein.  De treinen rijden, er is niets te merken van een treinstaking. In de trein naar Parijs ontmoeten we een echtpaar van de franse wandelgroep. Ze wonen in Parijs en weten een betere manier om naar Gare du Nord te komen. Van hen krijgen we ook twee metrokaartjes. 
We hebben nog wat tijd over, genieten van Parijs en passeren de Seine op weg naar het station. Na twee haltes komen we aan bij Gare du Nord en begint het lange wachten - 4 uur - op de trein naar Amsterdam. De trein zit vol.

Even voor tienen komen Ger en ik in Rotterdam aan. Als we in Delft de trap aflopen komt Dick er net aan en krijgen we alle twee een bos rozen. Volgens hem zien we er goed uit en lekker bruin. 
Ger brengen we naar huis en zijn dan ca half elf thuis. De wandeltocht door Frankrijk is voorbij.