2008: Verslag trektocht Le Puy-en-Velay naar Cahors

02-02-2014


 

 

Voorjaar 2008
Na vorig jaar in 6 weken van St. Jean-Pied-de-Port naar Santiago de Compostela te zijn gelopen begon het begin dit jaar bij ons weer te kriebelen. Het besluit was snel genomen en de startplaats en route was ook snel duidelijk: Le Puy-en-Velay en dan over de GR65 naar Cahors.

In tegenstelling tot vorig jaar waarin we vele trainingstochten met volle bepakking hadden gelopen vonden we dat dit jaar niet nodig. "Ervaring genoeg" vonden wij.
In eerste instantie wilde ik maar 2 weken ("anders is Dick zo lang alleen") maar het zijn er toch 3 geworden. 

Bij het verzamelen van de spullen was er even een klein probleem. Vorig jaar had ik de rugzak van Maartje geleend maar Maartje zat met Henk in ItaliŽ, de rugzak lag in Amsterdam en was onbereikbaar: geen sleutel van de opbergruimte. Gelukkig wist schoondochter Annemarie een rugzak te lenen en was het probleem opgelost. 

Treinkaartjes waren snel gekocht en 29 mei, een dag na Abke's verjaardag, zijn wij, na Gerda thuis te hebben opgehaald, even over negen bij station Delft afgezet.
's Avonds stuur ik een SMS-je: "Bijna in Le Puy, het plenst!".

Maandag 17 Juni komen wij in Cahors aan. De volgende dag staan we om 6 uur op en zijn 's avonds tegen tienen in Rotterdam. In Delft haalt Dick ons op en na Gerda thuis te hebben afgezet ben ik ca half elf weer thuis.

De tekening hierboven is van Babet die deze de dag voor het vertrek voor mij heeft gemaakt en die de hele reis heeft meegemaakt.

De berichtgeving vanuit Frankrijk was de eerste week wat beperkt, het bereik was soms onvoldoende om te kunnen bellen maar ook omdat mijn mobieltje tijdelijk geblokkeerd was: teveel keer een verkeerde pincode gebruikt. 

Hennes.